Hvilket hundefoder skal jeg vælge?

Hvilket hundefoder skal jeg vælge?

Køb af hundefoder er af afgørende betydning for trivslen, sundheden og helbredet hos din firbenede ven. Markedet for hundefoder er stort og bredt, og det er langt fra ligegyldigt, hvilke foderprodukter og varianter du vælger.

Herunder finder du en komplet vejledning til køb af den bedste mad til din hund. Du får indsigt i de mest næringsrige og sunde produkter, og du får gode råd til at udvælge dig de rette varianter af foder.

Køb foderprodukter der matcher alderen og behovene hos din hund

En hund har brug for forskellig ernæring afhængigt af, om den er hvalp, voksen, senior, eller om den er ekstra aktiv og træner intensivt. Du skal købe foderprodukter, der passer til dit kæledyrs aktuelle livscyklus. Det er vigtigt for helbredet og for den optimale ernæring, at din hund får den kostsammensætning, den specifikt har brug for.

Ved du, at din hund lider af intolerance eller har overfølsomhed, skal du gå konkret efter de allergivenlige produkter.

Hvad der er det bedste foder for én hund, kan være vidt forskelligt til en anden. Det afhænger af individuelle forhold, særlige hensyn og behov samt alder.

Det kan være en god idé at undersøge forskellige produkter på nettet, før du køber hundemad. Det kommer dig (og ikke mindst din pelsede ven) til gode, at du har kendskab til varianter, typer og udgaver af forskelligt foder.

Vælg altid foder af fineste kvalitet

Hovedparten af alt den hundemad, der sælges i Danmark, er tørfoder. Dette skyldes, at disse foderprodukter kan laves som ”fuldfoder”. Det vil sige, at foderet er komplet og indeholder alle de vitaminer og mineraler, som dit kæledyr har brug for.

Når du er på udkig efter det bedste foder, skal du vælge tørprodukterne. I denne forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på, at kvaliteten af foderprodukterne kan svinge meget.

Det er særligt typen af proteinet i produktet, der har indflydelse på den samlede kvalitet af maden. Ved de billigste varianter er foderet baseret på soja, der hos visse hunderacer kan føre til hud- og pelsgener.

Uanset om du har en hvalp, en senior hund eller en voksen hund med et moderat energiniveau, skal du købe foder af bedste kvalitet. Dette har indflydelse på dit kæledyrs nuværende sundhedstilstand, og det har indflydelse på immunforsvaret og trivslen i fremtiden.

Ligesom vi mennesker har brug for at blive fyldt op af den korrekte sammensætning af hhv. grønsager, kulhydrater og protein, har din hund lige så stort behov for den optimale næringssammensætning (og mængde foder pr. dag).

Derfor skal du købe hundemad på nettet

Der er flere årsager til, at du skal købe foder til din hund på nettet hos os. For det første får du en meget lettere udvælgelsesproces, da du nemt og enkelt kan sammenligne flere produkter på kort tid. Derudover har du ro omkring dig, så du kan sætte dig ind i de forskellige foderprodukter og deres ingredienslister.

Du kan læse om, hvilke fødevarer der er brugt til fremstillingen, og du får indblik i, hvilke vitaminer eller olier der er anvendt som tilsætning.

Endelig kan du få de skarpeste priser, når du handler kvalitetsfoder online hos os. Der lanceres løbende nye varianter af foder, der er med til at udvide repertoiret.

Når du har en stor hund, eller når dit kæledyr reagerer positivt på et nyt fuldfoderprodukt, kan du vælge at købe det i flerkiloposerne. På denne måde kan du spare penge, samtidig med at din hund får den optimale og korrekt ernæring.

Når du handler hos en specialiseret webshop som vores, der har de bedste produkter til kæledyr, er det ikke kun de skarpeste priser og kvalitetsprodukterne, du får glæde af. Der ville vores hjælpsomme produktbeskrivelser for samtlige produkter i sortimentet. Dette er en særlig stor hjælp for dig, som har en hvalp, der skal introduceres for den bedste mad samt dig, der har en hund med madintolerance.

Dette skal foderet indeholde

Forskellen mellem billigt foder og kvalitetsudgaverne kommer tydeligt til udtryk, når varedeklarationerne sammenlignes. Du skal altid læse, hvilke råvarer foderet til dit kæledyr er lavet af, ligesom du skal forholde dig til balancen mellem hhv. kulhydrat, protein og grønsager.

En aktiv hund der træner agility, har f.eks. større behov for kulhydrat i sit foder end en senior hund, der er mere passiv på daglig basis.

Hundefoder skal indeholde:

 • Protein

Hvor mange procent protein din hund skal have til hvert måltid, afhænger af dens alder, gennemsnitlige energiforbrug hver dag og særlige behov. En hvalp har brug for en større mængde protein til hvert måltid sammenlignet med en voksen, sund og rask hund. Protein er kroppens ’byggesten’, og derfor skal der tilføres ekstra af disse, så hvalpen kan etablere et stærkt immunforsvar og en robust muskelmasse.

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at din voksne og raske hund skal have omkring 20 gram protein til hvert måltid.

Har du en seniorhund, der har tendens til at have for mange kilo omkring hofterne, skal dens måltider primært udgøres af protein fra fedtfattigt kød samt grønsager.

 • Fedt

Alle hunde har brug for fedt i maden. Fedt er med til at tilføre energi, og det bringer smag. Du skal huske på, at fedt er væsentligt mere energitæt sammenholdt med protein. Det betyder, at der er større kaloriemætning i fedtet.

Det er de aktive hunde, der har behov for mest fedt til måltiderne. De har brug for ekstra meget energi, der giver fysisk overskud og som forhindrer vægttab.

Fedtindholdet i foder til hvalpen skal være mellem 10-15 %, mens de aktive hunde har brug for en mængde på 23-30 % i deres mad.

Den voksne hund med et gennemsnitligt og moderat energiforbrug skal have mellem 18-23 % fedt i sit foder.

 • Kulhydrat

Kulhydrat er generelt den bestanddel i måltiderne, som din hund skal have mindst af. Næringsstoffet giver et hurtigt boost i energiniveauet, og det er vigtigt for, at dit kæledyrs hjerne, nervevæv og blodlegemer fungerer optimalt. Husk at vælge de nyttige kulhydrater såsom kornprodukter, kartofler eller i grøntsager.

 • Omega 3 og 6 fedtsyrer

Når det kommer til at skabe en smuk og blank pels samt beskytte hjertet, er de umættede fedtsyrer uundværlige. De vil ofte være tilsat din hunds foder som olier. Vælger du hundemad, der primært består af laks, vil dit kæledyr få noget af den bedste ernæring.

Det har stor betydning, at din hund får Omega 3 og 6 fedtsyrer hele livet igennem. Foruden den positive virkning på hjertet og kredsløbet, har de fede og sunde olier også indflydelse på at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen.

Fedtsyrerne minimerer risikoen for inflammation og sygdomme.

 • Frugt og grønt

Der vil i den bedste og sundeste hundemad være frugt og grønt som en del af hvert måltid. Grønsager er spækket med vitaminer og mineraler, der styrker din hunds immunforsvar, og som er med til at holde den sund og rask.

Det er ikke kun blandingsforholdene, du skal være opmærksom på, når det bedste hundemad skal købes. Det er i lige så høj grad kvaliteten af hver ingrediens, der har betydning for dit kæledyrs trivsel og sundhedstilstand.

Foder til hunde fremstilles i mange produktudgaver

Hundefoder er langt fra bare hundefoder. Der er mange producenter, der fremstiller hundemad af kvalitetsråvarer og som sælger produkter i mange forskellige varianter.

Når du handler hos en specialiseret webshop, får du det største og bredeste udvalg af foderprodukter at vælge iblandt.

Du kan blandt andet købe følgende fodervarianter:

 • Tørfoder

 • Kornfrie produkter

 • Glutenfri mad

 • Økologiske varianter

 • Allergivenlige varianter

 • Vådfoder

 • Barf

Lær de bedste foderprodukter at kende

Der er flere foderbrands, du med fordel kan gå efter, når du vil give din hund den bedste ernæring.

Fortjener dit kæledyr næring, der er baseret på sunde og rene råvarer, og som er fremstillet uden brug af kunstige tilsætningsstoffer, skal du vælge produkter fra følgende brands:

Fælles for disse populære og eftertragtede produktmærker er deres høje indhold af protein fra kvalitetskilder og, at de er 100 % glutenfrie.

Arions hundemad indeholder ikke soyaprotein (modsat de billige produkter der er baseret på ingredienser af dårligere kvalitet). Taste Of The Wild er kendt for at være 100 % kornfrie produkter.

Foderprodukterne fra Arion og Taste Of The Wild findes både til hvalpe og til voksne hunde. Det er nogle af de mest naturlige og sunde madprodukter, du kan købe til din firbenede ven.

Selvom du sætter høje standarder, når det kommer til at købe hundemad, behøver du ikke afsætte flere penge til kvalitetsprodukterne. Du kan købe Arion og Taste Of The Wild til samme priser, som mange af de andre fodervarianter på det store marked for hundemad.

Arion og Taste Of The Wild adskiller sig på flere niveauer fra mange andre foderprodukter. Foderet fra de 2 brands fremstilles under kontrollerede forhold. Dette har betydning for både forarbejdning og kvalitet af de råvarer, som anvendes til den færdige mad.

Uanset om du er på udkig efter kornfrit foder, foder med naturlige antioxidanter eller mad, der er lavet på økologiske råvarer, er Arion og Taste Of Wild Life de bedste valg for dig.